Ruim 20 jaar ervaring in dakbedekking

    Johnny's Dakwerken Deventer

Bitumineuze dakbedekking

 

De meeste platte daken in Nederland zijn voorzien van een bitumineuze  dakbedekking. De uniek eigenschappen van bitumen zoals duurzame waterdichtheid, uitstekende hechting en eenvoudige verwerking zijn al jaren bekend .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gemodificeerd bitumen

 

De dakbedekking die wij toepassen is de zogenaamde gemodificeerde bitumen.

Dit is bitumen waaraan kunststoffen zijn toegevoegd waardoor de kwaliteit van de bitumen sterk verbeterd is. Voor de afwerking van een plat of licht hellend dak kan er gekozen worden voor APP of SBS

gemodificeerde dak banen. Door onze brede en jarenlange kennis van- en ervaring met bitumineuze dakbedekking kunnen wij u voor elke ondergrond een bijpassend dak systeem adviseren. De basis voor deze adviezen zijn gebaseerd op een duurzame en waterdichte constructies.

 

 

 

 

 

 

 

Is uw dak ook aan een opfrisbeurt toe? Vraag een vrijblijvende inspectie aan!

Kunststof dakbedekking

Epdm dakbedekking

 

EPDM (Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer - Synthetisch rubber) bestaat voor circa 35% uit elastomeer rubber. Voor het overige deel bestaat het uit diverse vulstoffen, zoals roet, weekmakers en vulkanisatie-middelen.

 

De folie is sterk, blijvend elastisch en zeer goed bestendig tegen UV-straling.

 

Het is veruit de meestgebruikte kunststof dakbedekking.

 

Bestand tegen wortel doorgroei en tegen normaal voorkomende chemische en biologische invloeden.

 

 

Pvc dakbedekking Zinken afdek kap

 

PVC (PolyVinylChloride) is de meest gebruikte kunststof voor weer-bestendige buiten daken.

 

PVC is sterk en UV-bestendig.

 

PVC dakbedekking heeft een bewezen levensduur tot meer dan 30 jaar.

 

Het is een thermoplastische folie waaraan weekmakers en UV-stabilisatoren zijn toegevoegd. De folie is vrij stug, zowel thermisch te lassen als te verlijmen.

 

 

Is uw dak ook aan een opfrisbeurt toe? Vraag een vrijblijvende inspectie aan!

Zinkwerk

Zinken dakgoot

Zinken afdek kap

Singles

 

Shingles worden vaak gelegd op hellende daken. Het is een alternatief voor de liefhebbers van een klassieke combinatie van dak en voorgevel.

 

Het geheel geeft een speels effect en heeft een mooiere afwerking dan pannendaken.

ISOLATIE

Isolatie verhoogt het comfort en verlaagt de stookkosten. Hieronder kunt u alles lezen over de isolatie van een plat dak. Allereerst worden de verschillende dak typen omschreven.

 

Warm dak

Dit is een dakconstructie waarbij de isolatie aan de bovenzijde van de dragende constructie is aangebracht. De dakbedekking bevindt zich boven de isolatie. Dit is de meest voorkomende vorm van isoleren van een plat dak.

 

Koud dak

Dit is een dakconstructie waarbij de isolatie aan de onderzijde van de dragende constructie is aangebracht. De dakbedekking bevindt zich direct bovenop de dragende constructie. Deze constructie wordt afgeraden in verband met condensatie problemen.

 

Polystyreen isolatie

Deze isolatie wordt in de volksmond wel piepschuim genoemd. Deze isolatie bestaat uit geƫxpandeerd Polystyreen korrels.

 

Polyurethaan isolatie

Deze is gemaakt van Polyurethaanschuim(purschuim) Doordat het materiaal opschuimt tussen 2 cacheringen is deze isolatie altijd aan twee zijden gecacheerd.

 

PIR isolatie

PIR staat voor Poly Iso Cyanuraat. Dit is een sterk op Polyurethaan lijkend schuim met sterk verbeterd brand gedrag. De isolatie is compacter en heeft een hogere isolatie waarde dan Polyurethaanschuim isolatie met dezelfde dikte.

 

Afschot-isolatie

Sommige gevallen bijvoorbeeld bij renovatie wanneer het dak bouw-kundig geen goed afschot heeft, is het mogelijk zogenaamde afschot isolatie platen te gebruiken. Dit zijn platen van aflopende dikte bijvoorbeeld van 7,5 naar 6 cm. Dit zorgt voor een goede afvoer van het water naar de afvoeren. Hierdoor voorkom je dat er grote hoeveelheden stilstaand water op het dak blijft staan.

 

MET WELKE ISOLATIE WERKEN WIJ?

De keuze van de isolatie is sterk afhankelijk van de bestaande situatie. Ter plekke kan door ons worden bekeken welk type isolatie het beste geschikt is voor uw dak. In de meeste gevallen gebruiken wij Poly-urethaan isolatie (PUR) De dikte van de isolatie platen bepaalt de hoogte van de isolatiewaarde. Voor meer informatie of een advies voor het vangen van uw dakbedekking en het aanbrengen van isolatie kunt u contact met ons opnemen.

 

WAT KUNNEN WIJ VOOR U BETEKENEN?

Wij zijn de specialist op het gebied van dakbedekkingen. Voor bitumineuze en kunststof dakbedekking bent u bij ons aan het juiste adres. Wanneer uw dak aan vervanging toe is of wanneer u een lekkage heeft, neem dan contact met ons op en wij komen zo spoedig mogelijk bij u langs met een vakkundige oplossing.

 

 

Johnny van Ophuizen - Postbus 101 - 7450 AC  Holten - tel: 06 - 41723759  -  KvK nr 67684351